Za uspeh u bilo čemu je potrebno da imate gram hrabrosti više da uradite pravu stvar od tone straha da ćete uraditi pogrešnu stvar.
Abraham Linkoln

Za uspeh u bilo čemu je potrebno da imate gram hrabrosti više
da uradite pravu stvar od tone straha da ćete uraditi pogrešnu stvar.
Abraham Linkoln

Već smo govorili o šahovskoj partiji negativnih ili crnih i pozitivnih ili belih misli koja se dnevno odigrava u vašoj glavi bez vaše pune svesti o njoj i posledicama pobede jednih ili drugih figura. Pošto je ova partija najvažnija igra koju ćete igrati u životu i pošto od  nje zavisi da li ćete biti uspešni i srećni ili neuspešni i nesrećni hoću još jednom da vas fokusiram na nju i povećam vaše šanse za lep i dobar život.

Zadatak broj jedan: Postanite svesni partije misli koja se odigrava u vašem umu svakog trenutka vašeg života ali svesni svakog dana.

Zadatak broj dva: Naučite napamet crne figure, svog protivnika vaše gubitničke ličnosti koju svaki čovek ima u sebi i sa kojom se čitavog života bori kako bi uspostavio svoju pobedničku ličnost.

Zadatak broj tri: Naučite otvaranje crnih figura koje ide sledećim redom: sumnja, briga, strah, nesigurnost, neodlučnost, kukavičluk, odlaganje akcije, odustajanje jednako poraz

Zadatak broj četiri: Naučite napamet svoje bele figure, moć ličnosti koju svaki čovek ima u sebi: vera, nada, ljubav, samouverenost, odlučnost, hrabrost,  pokušavanje, istrajavanje jednako pobeda.

Zadatak broj pet: Naučite napamet otvaranje belih figura koje treba svesno i svakodnevno da pokrećete u vašem unutrašnjem dijalogu rečima:

  • Ja sam uveren da ovo mogu da uradim
  • Ja se nadam potpunom trijumfu ove akcije
  • Ja silno želim i volim ovo što radim
  • Ja sam siguran da ću u tome uspeti
  • Ja odlučujem da krenem u akciju sad odmah
  • Ja imam hrabrosti da to zahtevam i uzmem od života
  • Ja sam spreman da pokušavam sve dok ne uspem.
  • Ja istrajavam snagom šampiona koja postoji u svakom ljudskom biću pa i u meni.

Zadatak broj šest: Ponavljajte ovu mantru odlučnosti što brže možete u svom umu pred početak svake aktivnosti i pred početak svakog narednog pokušaja. Zašto? Zato što vaš um može da ima samo jednu misao u glavi u jednom trenutku a nikako dve. On može da niže suprotstavljene misli jednu za drugom neverovatnom brzinom ali ne može da ima dve misli u istom trenutku i tu je vaša velika šansa. Ponavljanjem odlučnih misli u svom unutrašnjem dijalogu vi onemogućavate svoj gubitnički deo ličnosti da postavi svoje crne figure ili svoje crne misli na tablu i započne svoju igru slabosti. Brzina je zato veoma važna jer se vašim brzim potezima, proizvodnjom sugestivnih misli,  kao elektromotorom  pokreće i pozitivna energija ličnosti, entuzijazam za taj posao, ili verovanje i oduševljenje time što treba da radite. I eto pobede, eto unutrašnje pobede vaše ličnosti koja će se projektovati na vaš spoljni život.

Podelite članak!

Poslednji broj

CC Workshop