Dnevna rutina najbogatijeg čoveka na zemlji

Ilon Mask radi u intervalima od 5 minuta, ne doručkuje i izbegava mejlove…

Osnivač Tesle i SpaceX-a generalno provede celu radnu nedelju u svakoj od svoje dve kompanije, ruča za pet minuta i preskače telefonske pozive radi produktivnosti. Stoga nije iznenađujuće što je njegov svakodnevni život prilično natrpan. Pogledajte jedan dan iz života EIona Maska.

On se budi u 7 ujutru.

Mask počinje svoj dan vedro i rano, ustajući oko 7 ujutro. Rekao je da obično ima šest sati sna.

Preskače doručak.

Obično preskače doručak. Povremeno će usporiti dovoljno dugo da popije kafu i omlet.

Nikada ne preskače tuširanje.

Jedna stvar za koju uvek nađe vremena, bez obzira na sve? Tuširanje. Jednom je rekao da mu je to najvažnija svakodnevna navika.

Zakazuje svoje obaveze u intervalima od pet minuta.

Mask nameće sebi drugima ubitačan raspored koji njegovo vreme deli na niz od pet minuta. Poznato je da ovaj preduzetnik radi od 85 do 100 sati nedeljno, a procenjuje da 80 odsto svog vremena na poslu troši na inženjering i dizajn.

Ne postoje dva ista dana za Maska.

Ponedeljak i petak provodi u SpaceX-u u LA-u. Utorkom, sredom i četvrtkom odlazi u Bai Area da radi u Tesli. Procenjuje  se da u proseku provede 42 sata nedeljno radeći u Tesli, a 40 sati nedeljno radeći u SpaceX-u. Takođe je izjavio da obično provede oko pola dana radeći u neprofitnoj organizaciji za veštačku inteligenciju OpenAI.

Subotom radi u SpaceX-u.

Nedeljom se obično provodi boraveći u svojoj vili na Bel Air-u.

Provodi vreme sa svojom decom dok radi.

… ili provodi vreme sa svojih pet malih sinova. Govoreći o svojoj deci 2013. godine, rekao je: „Ono što sam otkrio je da mogu da budem sa njima i da i dalje budem na internetu. Mogu da budem sa njima i da radim u isto vreme… Da to nisam u stanju, ne bih mogao da obavim svoj posao.“

Multitasking je ključan za Maska.

Multitasking je ključni deo Maskove strategije – kao i rad što je više moguće sati.

Ne prima mnogo telefonskih poziva i koristi skrivenu adresu e-pošte da bi izbegao neželjenu poštu. Da bi održao svoj radni dan na pravom putu, Mask se odriče većine telefonskih poziva. Takođe više voli da koristi nejasnu adresu e-pošte kako bi sprečio ljude da mu šalju neželjenu poštu.

Obroci nisu veliki deo njegovog rasporeda.

Ne troši mnogo vremena na obroke. Mask obično ruča tokom sastanka i uspeva to da obavi za samo pet minuta.

Najviše jede na poslovnim večerama.

On apsorbuje većinu svojih kalorija kasnije tokom dana. „Poslovne večere su verovatno mesta gde previše jedem“, rekao je on za Auto Bild.

Kada je u pitanju hrana, jedna od njegovih omiljenih je dijetalna kola, zahvaljujući „nekom paklenom sastojku“. Si-Bi-Es je ranije izvestio o tome da tehnološki mogul preferira francusku hranu, roštilj i viski.

Vežba jednom ili dva puta nedeljno.

Da bi ostao u formi, Mask obično ide u teretanu jednom ili dva puta nedeljno.

Ima vremena za čitanje.

Uprkos svom zauzetom životu, on takođe izdvaja dovoljno vremena za čitanje. Neki od njegovih omiljenih naslova uključuju fantastični klasik Gospodar prstenova, biografije inovatora poput Bendžamina Frenklina i Alberta Ajnštajna i opskurnu 87-godišnju knjigu istorije o poznatim avanturistima pod nazivom Dvanaest protiv bogova.

Takođe ima vremena za zabavu.

Mask je možda knjiški moljac, ali to ne znači da ne može da se zabavlja. Preduzetnikovo legendarno veselje uključivalo je rođendansku zabavu u engleskom zamku koja se pretvorila u veliku igru žmurke i pozivanje bacača noževa da noževima izbuši balone koje je on držao među nogama.

Odlazi na spavanje oko 1 ujutru.

Kada sve obavi, Mask se obično sruši u krevet oko 1 sat ujutru. To kasno odlazak na spavanje nije previše iznenađujuće za čoveka koji je zauzet pokušajima da uradi stvari poput revolucionisanja načina na koji vozimo i pošalje ljude na Mars.

Podelite članak!

Poslednji broj

CC Workshop