MENADŽERSKA RELAKSACIJA

Smeh je jedan od najefikasnijih lekova i odbrana od stresa i zato je duhovitost postala neizbežna osobina modernih menadžera a šala redovna aktivnost na poslu koja ne samo da uklanja stres nego i poboljšava produktivnost po najnovijim studijama.

Korporativna lekcija # 1

Vrana sedi na grani i ne radi apsolutno ništa čitavog dana. Zec koji ju je posmatrao neko vreme odluči da je priupita: Mogu li i ja isto tako da sedim i ne radim ništa čitav dan? Vrana mu odgovori: Naravno druže, zašto da ne. Jednostavno sedni i nemoj da radiš baš ništa. I tako zec posluša vranu, sede na panj i zaspa. Najednom se iz šumarka pojavi lisica, zaskoči ga na spavanju i pojede.

Naravoučenije: Da bi mogao da sediš besposlen čitav dan, moraš sedeti na veoma visokom položaju.

Menadžeri i odgovornost

Čovek leti balonom i najednom shvati da se izgubio. Spuštajući visinu konačno ugleda jednog prolaznika na zemlji i doviknu mu: Izvinite, možete li da mi pomognete? Obećao sam prijatelju da ćemo se sresti pre pola sata ali ja uopšte ne znam gde se nalazim. Čovek ispod balona mu odgovori: Vi se nalazite u balonu i plutate otprilike 10 metara iznad ovog polja negde između 40 i 42 stepena severne geografske širine, i između 58 i 60 stepena zapadne geografske dužine.

Gospodine vi mora da ste inženjer, reče balonista. Jesam, odgovori čovek, kako ste znali? Pa, sve što ste mi rekli bilo je tehnički korektno ali ja nemam pojma šta da uradim sa tom  informacijom a još uvek sam izgubljen. Na to mu čovek odgovori: Vi mora da ste menadžer. Jesam, iznenadi se balonista, kako ste pogodili? Pa, reče čovek, ne znate gde se nalazite a ni gde ste se tačno zaputili. Obećali ste nešto nekome a nemate ideju kako da to obećanje održite i očekujete od drugoga u ovom slučaju od mene da vam taj problem rešim. Činjenica jeste da se vi nalazite u istovetnoj poziciji kao i pre susreta sa mnom ali sada je to nekako ispala moja greška i odgovornost.

 

Podelite članak!

Poslednji broj

CC Workshop