ccm28 Mentor Marketing

7 smrtnih grehova marketinga na internetu

Znaci koje ne smete prevideti jer puno koštaju

ŠTA

Greške koje kompanije prave u pokušaju da plasiraju svoje marketinške kampanje preko interneta i načini kako da ih izbegnete.

ZAŠTO

Zato što je internet ubedljivo najuticajniji medij za marketing proizvoda i usluga. Zato što su greške na tom tovom mediju česte, skupe i teško se popravljaju.

KAKO

Internet je uvek u pokretu. To su i dobre i loše vesti. Vi možete na osnovu sledećíh uvida odmah da promenite svoju marketinšku kampanju na internetu da biste postigli bolje rezultate, i obrnuto ukoliko na ove greške ne obratite pažnju na vreme možete doživeti ne samo finansijski nego i gubitak imidža kompanije.

Zaštitite svoj brend  od ovih skupih grešaka:

  1. Gubljenje koda za praćenje oglasa

Ako se prethodno profitabilna oglasna kampanja rezerviše, saznajte da li su vaše veb stranice ugrađene u kod za praćenje oglasa slučajno zamenjene. Podsetite svoj veb tim da preuzmu (download) stranice sa servera pre nego što počnu da rade na njima.

  1. Neuspešno uklanjanje zastarelih ponuda

Pratite posebne promocije kako biste mogli da zamenite kopiju bilo koje internet kampanje koju vodite, kao i odgovarajuće odredišne stranice oglasa.

  1. Propuštene odložene radnje

Neće svi potencijalni klijenti kliknuti na vaš oglas i odmah preduzeti akciju. Povećajte dužinu trajanja kolačića ili rešenje za praćenje oglasa na najmanje 30 dana kako biste pravilno ispratili potencijalne korisnike koje ste zadobili marketingom.

  1. Ignorisanje sumnjivih klikova

Proučite datoteke dnevnika u izveštajima o saobraćaju na vašem sajtu, ako primetite nagli skok u kampanjama sa plaćanjem po kliku. Možda ćete morati da popravite svoje kampanje, podsetite članove tima da ne klikću na vaše oglase ili se obraćaju konkurentima koji učestvuju u prevarama sa klikovima.

  1. Propust u nadgledanju konkurencije

Kada konkurenti promene svoje ponude, vaša možda više neće biti ubedljiva. Pazite na svoj marketinšku nišu da biste brzo odgovorili sopstvenim novim promocijama i održali svoju konkurentsku prednost.

  1. Propust da se optimizuju ponude

Prestanite da prikazujete jednu te  istu marketinšku poruku! Poboljšajte učinak kampanje i privucite nove kupce tako što čete neprestano testirati inovativne ponude. To je jedini način da zadržite konkurentsku prednost u ovom vremenu munjevitih promena i inovacija..

  1. Previđanje stope konverzije

Mali porast stope konverzije na vašem „websajtu“  može dovesti do skoka vašeg prihoda i dobiti, zato se ne fokusirajte isključivo na svoje marketinške poruke. Vaš „websajt“ takođe igra važnu ulogu u vašem marketinškom učinku.

U potrazi za rastom i razvojem svog poslovanja uz pomoć internet marketinga, morate biti osetljivi na sve znakove upozorenja i odmah odgovoriti unapređenjem svoje trenutne kampanje pre nego što započnete neku novu. Na taj način možete poboljšati svoj rezultat bez dodatnih ulaganja i troškova.

KADA

Promene na internetu a posebno online marketing su toliko brze I brojne da ste zakasnili I ako počnete sad odmah.

Zašto:

Dobar plan danas je bolji od najboljeg plana sutra.

general Džordž Paton